Västra strandparken

Västra strandparken, eller kvarteret Verkstaden, går igenom en förändring från taggtrådsomgärdat industriområde till sjönära bostads- och verksamhetsområde. Tillsammans med Kunskaps- och kulturcentrum växer en ny stadsdel fram.

Detaljplanen för Västra Strandparken möjliggör byggnation av ett stort antal bostäder. Illustrationen ovan visar ett exempel på vad som skulle kunna byggas.

Illustrationen kan hämtas i större format till din dator i länk till höger.

I området finns idag O´Learys med restaurang, sportbar och 10 banors bowling samt AskersundsHälsan med företagshälsovård och Vätter Rehab Gym med en modern gymanläggning. Den stora gula byggnaden längst till höger i bild är en ny idrotts- eller simhall som också möjliggörs i detaljplanen. Det finns även plats för ytterligare verksamheter i kvarteret.

I kvarteret intill byggs Kunskaps- och kulturcentrum med skola för 500 elever i årskurs 6-9, bibilotek, musikskola och en konsertsal/aula/digitalbio/teater för 500 sittande. Byggstartsceremoni skedde 10 juni 2014 och anläggningen beräknas vara inflyttningsklar hösten 2016. Läs mer på egen del av webbplatsen.

Intresselista

Du är välkommen att anmäla dig till en intresselista för att få mer information om området. Så snart en byggrätt är såld lämnar kommunen intresselistan vidare till fastighetägaren som kontaktar dig som står på listan. Att stå på intresselistan innebär alltså inte någon förtur i eventuella framtida köer till boende i området men du hålls informerad om vad som händer. Du blir automatiskt prenumerant på vår informationstidning Bo i Askersund om du inte redan är kommuninvånare och får den ändå.

Första etappen bostäder

Den första etappen bostäder byggs av PEAB i områdets södra del (på den plats som ser ut som radhus till vänster i bild i illustrationen ovan). Två huskroppar med vardera åtta lägenheter byggs och försäljningen startar lördag 12 december 2016. Intresset är mycket, mycket stort!

All information om försäljning av lägenheter sköts av PEAB:s mäklare. Klicka på länk till PEAB under "Länkar" för mer information och kontaktuppgifter.

Har du frågor eller behöver hjälp med att fylla i formuläret, kontakta vår inflyttningslots Linda Stenmark så hjälper hon dig.

Anmäl dig till listan:

Text


Hur vill du ha Bo i Askersund sänd till dig? (Givetvis kostnadsfritt)
Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2015-12-09