Stora satsningar

De offentliga investeringarna i Askersunds kommun har aldrig varit större. Både kommunen och andra aktörer genomför väldigt stora satsningar för framtiden.

När ett projekt startar eller invigs klipper vi inte band. Vi bockar av i stället. Se vår avbockningslista till höger!

Sjöängen
- framtidens kunskaps- och kulturcentrum

Byggnationen av Sjöängen, Askersunds framtida kunskaps- och kulturcentrum, är nu i full gång! Huset kommer bl.a. att inrymma kommunens skola för årskurs 6-9, bibliotek, musikskola, café, konsthall och en multisal för musik, teater, dans, bio och möten med 500 sittplatser. Byggnationen är den största investering som Askersunds kommun har genomfört. Sjöängen väntas stå klart för invigning till höstterminen 2016.

Lägenheter och villatomter

Under hösten och vinter 2013-14 har det byggts byggs ett tjugotal nya lägenheter i centrala Askersund. Byggnationen av marklägenheter Åsbro har startat under 2014. Även i Rönnneshytta planeras byggstart av marklägenheter, när ett nog stort antal intressenter har anmält sig. Vi har även villatomter att erbjuda på olika platser i olika delar av kommunen.

Vägar och järnvägar

Under de närmaste åren görs stora satsningar på riksväg 49 och 50. Vägarna kommer att få mittseparering och 100 km/h-standard. Riksväg 50 är en del av Bergslagsdiagonalen och utpekad som strategiskt godsstråk i Sverige. Den del som nu görs i ordning fungerar som en viktig länk mellan E4 vid Mjölby och E 20 vid Brändåsen.

Trafikverket satsar även på järnvägen mellan Hallsberg och Mjölby. Målstandarden är dubbelspår.

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2014-12-11