Nu är riksväg 49 avbockad och klar!

Tisdag 4 november klockan 11.00 genomfördes invigningen av riksväg 49, från Gustavstorp till Rude. Detta innebär att hela den del av vägen som ligger i Askersunds kommun nu har den standard den skall ha kommande år. Den nya vägen är mötesfri med mitträcke och har 100 km/h-standard. Vägen ansluts till riskväg 50 vid Stjernsund med en planskild trafikplats. Läs mer om projektet i länken till höger.

Invigningen inleddes av Trafikverkets regionchef Einar Schuch som sedan presenterade talarna Per Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande i Askersund, Iren Lejegren (S) Regionstyrelsens ordförande samt landshövding Rose-Marie Frebran. Efter tal kunde så vägen "bockas av" enligt väl inarbetad Askersundstradition.

Ceremonin var mycket välbesökd, inte minst tack vare att Ehns Buss ställde upp med gratis bussar från Askersund och Olshammar. Ett drygt hundratal personer hade samlats för att deltaga i festigheterna.

Uppdaterad: 2014-11-04