Askersunds kommun en av Sveriges mest attraktiva offentliga arbetsplatser

Varje år utser Karriärföretagen Sveriges mest spännande organisationer i offentlig sektor att göra karriär på. I listan rankas Askersunds kommun som en av de tjugo bästa. Hundratals arbetsgivare granskas och utvärderas utifrån karriär- och utvecklingsmöjligheter, medarbetarengagemang, internt och externt employer brand och mycket mer.

– Arbetet med att utveckla Askersunds kommun som en attraktiv arbetsgivare är en pågående process som genomsyras av våra ledord lust, mod och engagemang. Den här utmärkelsen känns som ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger en stolt och glad Göran Richter, personalchef, Askersunds kommun.

Bild på Göran Richter

Juryns motivering

Med konkurrenskraftiga lönevillkor och många karriärmöjligheter är Askersunds kommun en populär arbetsgivare. Kommunen bedriver ett omfattande jämställdsarbete med årliga lönekartläggningar och medverkan i stora jämställdhetsprojektet som Gender budgeting. Askersunds kommun arbetar också aktivt med arbetstypsmodeller för att skapa mer flexibla arbetstider, vilket med ett stort antal verksamheter och många olika yrkesroller är viktigt. Detta målmedvetna arbete samt fokuset på balans mellan arbete och fritid gör att Askersunds kommun utses till en av Sveriges mest intressanta offentliga arbetsplatser 2015.

Utmärkelsen ”Karriär i offentlig sektor”

Jobtip har utsett Karriärföretagen sedan 2011 för att hitta arbetsgivare som kan erbjuda unika utmaningar och som med sitt genuina engagemang i medarbetarna är landets främsta arbetsgivare för yrkesverksamma. Sedan 2015 delas även utmärkelsen KIOS, Karriär i Offentlig Sektor, ut till de statliga och kommunala arbetsgivare som sticker ut från mängden och kan erbjuda nya och befintliga medarbetare unika karriär- och utvecklingsmöjligheter. Källa: www.kios.selänk till annan webbplats

Uppdaterad: 2015-04-29