Joacim Närkeby är årets företagare!

Från vänster: Per Eriksson (S, kommunstyrelsens ordförande, Årets företagare Joacim Närkeby, Närkesbergs hönseri, Ulf Widholm, ordförande i Företagarna i Askersund, Henrik Olofsson, utvecklingschef i Askersunds kommun. Foto: Petra Gustafsson.

Utmärkelsen Årets företagare är instiftad av organisationen Företagarna och delas ut i samarbete med landets kommuner. I Askersunds kommun finns ären LRF och Askersund i Centrum med i juryarbetet. Efter genomgång av de nomineringar som kommit in har Joacim Närkeby, Närkesbergs Hönseri tilldelats utmärkelsen.

Priset delades ut vid företagarfrukosten i Askersund fredag 8 maj. Blommor, diplom, statyett och en pin till kavajslaget var de fysiska bevisen för utmärkelsen. I samband med utdelningen fick Joacim även en gåva av 2014 års "Årets företagare" Anders Mogren, Autoekonomi, som gratulerade.

För att se tidigare års "Årets företagare" och möjlighet att nominera till nästa år: klicka på länken till höger.

Närkesbergs hönseri startades 1952 av Joacims far och drivs sedan 1990 av Joacim och brodern Guunnar som är mer involverad i företagets lantbruksgren. Företaget sysselsätter 15 personer + inlejda entreprenörer och omsätter cirka 90 Mkr. Utvecklingen har varit mycket stark under åren och fokuset på djur och miljö har blivit en tydlig ledstjärna.

Vi gratulerar till utmärkelsen!

Juryns motivering:

Att entreprenörskap och driv är en dygd
är välkänt och tydligt i Närkesbergs bygd
I synnerhet då runt Folketorp ty
där hittas familjen Närkeby

Där jobbas för tillväxt med näbb och med klo
i en påtagligt envis framtidstro
kombinerad med äkta engagemang
för djur och miljö i ett stort sammanhang

En nyfiken lust och utvecklingstörst,
kommer mod eller framgång egentligen först?
Härom tvista de lärde, det saknas belägg
Precis som i frågan om hönor och ägg

En stabil verksamhet, unik i sitt slag
med innehållsfokus, ej äggskalbolag
Och ständig förbättring, dag efter dag
Det är så man blir prisad för sitt företag!

Skrivet av Henrik Olofsson, Utvecklingschef i Askersunds kommun

Uppdaterad: 2015-05-08