Gratis broddar till Askersunds seniorer

Askersunds kommun bjuder alla invånare födda 1950 eller tidigare på gratis broddar i vinter. Broddarna finns att hämta måndag - fredag  kl. 7.30-16.30 lunchstängt  12.00-13.00 i Receptionen på Rådhuset, Stöökagatan 8 i Askersund.

Medtag legitimation när du hämtar dina broddar. (Broddarna kan även hämtas av ombud som uppger namn och personnummer på den man hämtar ut broddar åt.)

Broddarna finns i flera olika storlekar och erbjudandet gäller till och med 29 februari 2016. Välkommen!

bild på broddar

Inför den kommande vintern och halkan delar Askersunds kommun i år ut gratis broddar till alla kommuninvånare som är 65 år eller äldre. Initiativet har tillkommit efter ett medborgarförslag.

- Vi vill öka tryggheten och bidra till att behålla den fysiska aktivitetsnivån hos våra pensionärer, och hoppas att broddarna kan bidra till att minska antalet halkolyckor med fallskador som resultat, säger Per Eriksson, Kommunstyrelsens ordförande.

- Jag ser det som välinvesterade pengar, varje mänskligt lidande som går att undvika är positivt, dessutom kan det bidra till att regionens kostnader för sjukvård minskas precis som kommunens omvårdnadskostnader inom t.ex. hemtjänsten.

Investeringen finansieras genom en omprioritering i den befintliga budgeten.

Uppdaterad: 2015-11-02