Askersunds företag har bästa tillväxten i länet!

Det här är Bästa Tillväxt

Priset Bästa Tillväxt tilldelas den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Den bästa tillväxten finns där de flesta växer

Bred tillväxt skapar stabila regioner. Därför är Bästa Tillväxt en viktig värdemätare. Synas tillväxtindex premierar en stabil utveckling i näringslivet, och lyfter fram kommuner där många företag växer.

Bästa Tillväxt bygger på fakta. Syna granskar siffror från företagens bokslut, vilket ger information om hur det faktiskt har gått för näringslivet i Sveriges kommuner.

Tre värden mäts:

- Andelen företag som har en omsättningsökning över 5 % mellan de två senaste årsredovisningarna.

- Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredo

- Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

Askersunds kommun har den bästa tillväxten i Örebro län i 2015 års tillväxtindex.

Vi har många små företag och några större, där många av företagen har ett tätt samarbete som kunder och leverantörer. Zinkgruvan Mining och Munksjö Aspa Bruk är kommunens två största privata arbetsgivare. Småindustri, handel, turism, gröna näringar och byggföretag utgör starka branscher i kommunen. Tillväxten sker kontinuerligt genom att många företagare bygger upp sin verksamhet och tar små stabila steg ger en stor bredd. Starkt lokalt förankrade ägare med långsiktigt ansvar ger en bra grund att stå på. Genom vårt Utvecklingscentrum har vi etablerat ett tätt samarbete med företagen och dess organisationer. Vi bygger verksamheten på företagsorganisationernas kunskaper om företagande och kommunens ansvar för samhällsutveckling och långsiktighet. Genom samarbetet får företagarna, som skall ha nytta av arbetet, vara med och bestämma vad som skall göras. Utmärkelsen bekräftar ännu en gång att vi har många duktiga företagare med god tillväxt!

Alla aktiebolag i kommunen som har ökat sin omsättning, nyanställt eller gått med vinst har bidragit till Askersunds placering. I kommunen finns 26 företag som utmärker sig genom att uppfylla samtliga tre kriterier:

Alfapac Aktiebolag
VERMEER VIKING AB
Zinkgruvan Mining Aktiebolag
ÖBL Ventilation AB

Stort grattis alla framgångsrika företagare. Sträck på er!

Uppdaterad: 2015-11-04