Mottagande av gäster från andra länder

migrationsverket

Askersunds kommun har fått en begäran från Migrationsverket om att öppna upp de evakueringsplatser som vi tidigare har anmält att vi kan erbjuda.

Detta innebär att max 50 gäster, vuxna och barn, kommer till oss tidigast på fredagen den 6 november, vi vet dock inte närmare besked än så. De stannar en kort tid i avvaktan på att få komma till ett asylboende. När de lämnar oss kommer säkert nya gäster. I dagsläget vet vi inte hur länge verksamheten kommer att pågå, det beror på hur flyktingsituationen förändras.

Vi erbjuder tak över huvudet och tre mål mat om dagen.

Vi kommer att ha personal dygnet runt som hjälper våra gäster tillrätta, flera av dem med språkkunskaper.

Vill du hjälpa till så ber vi dig att kontakta Svenska kyrkan eller någon av de andra frivilligorganisationerna.

Vill du skänka leksaker, möbler eller kläder så ber vi dig kontakta LISA-projektet på Tullplan. Ansvarig för verksamheten är Pia Jääskeläinen som nås via kommunens växel, 0583-81000.

För mer information om mottagande av asylsökande se Länsstyrelsens webbplats.

Madeleine Andersson, Kommunchef

Uppdaterad: 2015-11-05