Byggstarten  av riksväg 50, sträckan Rude-Askersund- Åsbro är avbockad!

Nu är byggstarten av riksväg 50 avbockad. Trafikverkets regiondirektör Einar Schuch målade den traditionsenliga bocken och entreprenören Peab kan därmed börja jobba för en bättre väg!

Riksväg 50 byggs nu om på sträckan Rude-Askersund-Åsbro. Väge blir en mötesfri landsväg med 100 km/h-standard och mittseparering. På sträckan från Rude (vid den punkt där mitträcket slutar strax norr om Stjernsund) frm till cirkulationsplatsen vid Askersunds södra infart blir det två körfält i vardera riktningen. Sedan vidtar en sträcka med ett körfält i vardera riktningen mellan cirkulationsplatsen och Askersunds norra infart. På sträckan därifrån och ända fram till den södra infarten till Skyllberg blir det två körfärlt i vardera riktningen för att därefter gå över till växelvis två körfält i en riktning och ett i den andra fram till Åsbro. Parallellt med vägen finns möjligheter att gå och cykla på enkom gång- och cykelväg eller lågtrafikerad landsväg. Längs sträckan finns också fler abusshållplatser och pendlarparkeringar.

Det kommer förstås att bli störningar under byggtiden. Precis som när man till exemppel renoverar köket hemma, så är det lite bökigt under tiden, spännande att se slutresultatet växa fram och jätteskönt att se lyftet när det är klart. Vi får vara toleranta mot detta och framför allt ta hand om de som bygger vår nya, fina väg!

För dig som vill läsa mer och följa projektet rekommenderar vi direktadressen www.askersund.se/trafikverketlänk till annan webbplats där du hittar illustrationer och länkar direkt till Trafikverkets webbplats.

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2016-01-22