Årets företagare 2016: Kalle Eriksson

Årets företagare 2016 är Kalle Eriksson på Kalles Trädgård i Askersund AB. Utmärkelsen Årets företagare är instiftad av organisationen Företagarna och delas ut i samarbete med landets kommuner. I Askersunds kommun finns även LRF och Askersund i Centrum med i juryarbetet. Efter genomgång av de nomineringar som kommit in har Joacim Närkeby, Närkesbergs Hönseri tilldelats utmärkelsen.

Priset delades ut vid företagarfrukosten i Askersund fredag 13 maj. Blommor, diplom, statyett och en pin till kavajslaget var de fysiska bevisen för utmärkelsen. I samband med utdelningen fick Kalle även en gåva av 2015 års "Årets företagare" Joacim Närkeby, Närkesbergs Hönseri som gratulerade.

Kalles Trädgård i Askersund AB startades 1996 av Kalle Eriksson. Företaget sysselsätter idag 4 personer + extra personal under säsong. Företaget omsätter cirka 6 Mkr. Utvecklingen har varit mycket stark under åren där sortiment och utbud har utökats och breddats allteftersom. Nu står investering och bygge av ett nytt växthus på 500 kvm på tur.

Vi gratulerar till utmärkelsen!

På bilden från vänster: Sofia Fredriksson, Näringslivsutvecklare i Askersunds kommun, Per Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande, Årets företagare Kalle Eriksson, Kalles Trädgård i Askersund AB, Lillian Karlsson, vice ordförande i Företagarna i Askersund. Foto: Linda Stenmark.

Juryns motivering:

Kalle fixar fint både ute och inne

Allt han jobbar med aktiverar ditt sinne

Beskåda verken med smak och med lukt

På hösten kan du musta din egen frukt.

-96 invigdes handelsträdgården den lilla

Där du kan njuta av alltifrån rosor till scilla

Kalle delar gärna med sig av kunskaper och tips

Han är en bra förebild som hjälper kunder på ett vips