Vendela Lehn blir ny
barn- och utbildningschef

Vendela Lehn

Nu är det klart med ny barn- och utbildningschef i Askersunds kommun. Vendela Lehn kommer närmast från tjänsten som gymnasiechef i Örebro kommun och tillträder som barn- och utbildningschef den 8 augusti.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Ronny Larsson (S) är nöjd med rekryteringen av kommunens nya barn- och utbildningschef.

– Det känns jättebra att vi nu har gjort klart med Vendela. Hon har mycket god erfarenhet av arbete inom skolan i olika chefsroller och har alla förutsättningar att leda utvecklingen av barn- och utbildningsförvaltningen i rätt riktning, säger Ronny Larsson.

Vendela Lehn är från början utbildad till förskollärare och har arbetat som rektor och på andra ledande befattningar inom skolan i Örebro kommun sedan 2006, de tre senaste åren som gymnasiechef.

– Det som lockar mig med Askersunds kommun är att det i en mindre kommun är närmare till besluten, både när det gäller till de förtroendevalda och för medarbetarna. I en mindre kommun får man dessutom ett helt annat helhetsperspektiv på barn och ungdomar och det ser jag fram emot, säger Vendela Lehn.

Hon tycker att hennes styrkor ligger inom områden som kommunikation och relationer och hon betonar betydelsen av att bedriva ett systematiskt kvalitetsarbete inom skolan, inte minst för att öka måluppfyllelsen.

– Jag tycker att det är viktigt att analysera och identifiera vad som fungerar bra och vad som behöver utvecklas. Att arbeta med de centrala faktorer som visat sig vara framgångsrika för skolor och förskolor kommer att bli viktigt och göra skillnad för varje barn och ungdoms resultat och framtid, säger Vendela Lehn.

Uppdaterad: 2016-05-26