Sjöängen har fått en egen logga

Sjöängens logga, Marie Reifelton, Lotta Grönkvist Abinsson

Nu är den nya loggan för Sjöängen klar. På torsdagen presenterades den av Marie Reifelton, verksamhetschef för scenkonst och illustratören Lotta Grönkvist Albinsson.

Själva loggan består av en symbol, som även kan användas som ett fristående sigill, samt orden Sjöängen och Askersund.

– Det var viktigt för oss att Askersund fanns med i loggan, Sjöängen finns ju på fler håll i landet. Vi fick flera förslag från Lotta, men ganska snart valde vi den här, säger Marie Reifelton.

Sigillet består av en symbol som hämtat inspiration såväl från själva huset som de verksamheter som kommer att rymmas däri.

– Jag utgick från S:et i Sjöängen, men om man tittar noga inser man att det även finns en spegelvänd g-klav i sigillet, med tanke på den starka musikaliska kopplingen. Men man kan nog även läsa in dansrörelser och den välvda fasaden i biblioteket i loggan, säger Lotta Grönkvist Albinsson.

Hon har arbetat fram loggan tillsammans med representanter från kommunen och reklambyrån Bild & Kultur.

– Jag är imponerad över hur lotta fångat Sjöängen och Askersund på så kort tid, säger kommunchefen Madeleine Andersson, som är en av dem som varit med i processen för kommunens räkning.

Lotta Grönkvist Albinsson är grafisk formgivare och illustratör med många prestigefyllda uppdrag i ryggen, men hon tyckte att det var speciellt att få uppdraget att göra Sjöängens logga.

– Framförallt när insåg hur viktig den här byggnaden är för Askersund och de som bor här. Det kändes ärofyllt, säger hon.

Inom kort kommer Sjöängens program för hösten och delar av våren presenteras i form av en folder och på webben och då blir det även möjligt att börja boka biljetter.

Uppdaterad: 2016-06-03