Ungdomar sommarjobbar
som företagare

Under vecka 24 inleder många sommarlovslediga ungdomar sin feriepraktik. Några av dem tillbringar sin första sommarlovsvecka med att lära sig om företagande, eftersom deras feriepraktik kommer ske i form av att starta och driva ett företag.

Det är Askersunds kommuns näringslivsutvecklare Sofia Fredriksson som är handledare för de 16- och 17-åringar som i tre veckor bedriver sin feriepraktik i form av att driva företag.

– Den här första veckan är vi här på Rådhuset och då handlar det om olika teoretiska kunskaper som är viktiga när man driver företag. De resterande två veckorna av feriepraktiken ska de dra igång verksamheten och i slutet av sommaren har vi en samling för att se hur det har gått för dem, säger Sofia Fredriksson.

Gräsklippning, kläddesign, loppis och webbutik är några av de företagsidéer som de unga ferieföretagarna ska förverkliga under sommaren. Det här är första gången som Askersunds kommun erbjuder feriepraktik i form av eget företagande.

På bilden ovan syns Gabriel Johansson, Isak Fredriksson, Johan Restadh, Ludwig Niklasson, Christina Nilsson, Nina Kuhlin och Emma Hallin-Raneborn.

Uppdaterad: 2016-06-13