Upphandling på frukostmöte 7 oktober

två personer skakar hand, folk jublar bakom

På höstens andra frukostmöte i Askersund den 7 oktober kl. 8.00-9.00 ligger fokus på upphandling. Lennart Wallin, avtals-controller på Örebro kommun håller i en miniskola om offentlig upphandling för mötesdeltagarna.

Varje år gör kommuner, stat och landsting offentliga upphandlingar till ett värde av 1 000 miljarder kronor i Sverige. I Örebro län och västra Mälardalen finns en inköpssamverkan, där Örebro kommun sköter mycket av arbetet. Detta kommer Lennart Wallin berätta om vid sidan av den komprimerade upphandlingsskola med tips som han kommer att hålla i.

– Vi informerar dessutom om vilka upphandlingar som är aktuella den närmaste tiden i Askersunds kommun, säger Sofia Fredriksson, näringslivsutvecklare i Askersunds kommun.

Från början var det tänkt att även Zinkgruvan Minings nya vd Agne Ahlenius skulle medverka på mötet, men han har dessvärre fått förhinder. Istället kommer Karl Hulterström från Svenskt Näringsliv och berättar om resultatet från organisationens senaste företagsranking.

Frukostmötena på Best Western Hotell Norra Vättern i Askersund arrangeras av Utvecklingscentrum, som är ett samararbetsorgan där Askersunds kommun och organisationerna Företagarna, LRF och Askersund i Centrum ingår.

Uppdaterad: 2016-10-04