Askersund kan bli årets nyföretagarkommun!

Många tummar upp

Askersund är en av sex kommuner som är nominerade till titeln Årets nyföretagarkommun 2016. Bakom utmärkelsen, som delas ut för tolfte året i rad, står företaget Visma och organisationen Nyföretagarcentrum.

Kommunerna har nominerats utifrån hur många nya företag som startats per tusen invånare från nyårsdagen 2015 till den 30 juni 2016. En jury med representanter från Visma och Nyföretagarcentrum har dessutom bedömt kommunernas arbete för att hjälpa lokala entreprenörer att starta nya företag.

– Vi vill premiera kommuner som har ett ökat nyföretagande och uppmuntrar människor att förverkliga sina drömmar. Askersund är ett väldigt bra exempel på detta, säger Mats Evergren, marknadschef på Nyföretagarcentrum i ett pressmeddelande.

Övriga nominerade kommuner är Hudiksvall, Sigtuna, Solna, Åsele och Östersund. Vinnaren av de sex nominerade kommunerna tilldelas en prissumma på 100 000 kronor som ska användas för att stärka lokala entreprenörer. Prissumman delas ut till lokala initiativ eller organisationer under tre års tid, i samråd mellan vinnarkommunen och instiftarna. Tidigare år har prissumman, som kommer ur Vismafonden, bland annat använts till nyföretagande med inriktning på ungdomar och invandrare.

Årets nyföretagarkommun 2016 utses den 11 november på Sveriges största nyföretagarmässa, Eget Företag på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Uppdaterad: 2016-10-26