Första etappen avbockad
i Västra Strandparken

Avbockning i Västra Strandparken

Onsdagen den 26 oktober var det dags att formellt bocka av att byggandet av den första etappen med bostäder i Västra Strandparken är inledd. I februari 2018 är det tänkt att de 16 radhuslägenheterna vara inflyttningsklara.

Själva avbockningsceremonin skedde på platsen där ett av husen kommer att byggas. Traditionsenligt i Askersunds kommun skedde avbockningen med rödfärg och pensel och det var inte vem som helst som fick äran att bocka av.

– Vi har ju haft jättestor tilltro till att de här bostäderna kommer att vara väldigt attraktiva, men att någon skulle vara beredd att köa i 26 timmar för att få sin drömbostad hade vi kanske inte trott, sa kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (S), och lämnade över penseln till Ingrid Hultman-Hedin, som var den som var först i kön när den första etappens bostäder såldes i slutet av förra året.

Det är byggföretaget Peab som nu bygger radhuslägenheterna och de hade bjudit in Ingrid och de andra som köpt en av bostäderna till avbockningen. Ett drygt tiotal av de blivande grannarna var med vid ceremonin.

Uppdaterad: 2016-10-26