Gratis broddar till alla över 65 år

För andra vintern i rad delar Askersunds kommun ut gratis broddar till alla kommuninvånare som är 65 år och äldre. 1 828 personer hämtade ut broddar förra vintern, men nu kan även de som fyllt 65 år det senaste året och de som inte plockade ut broddar förra vintern kvittera ut ett par som skydd mot halkan. Initiativet med broddar till alla kommuninvånare över 65 år var från början ett medborgarförslag. Syftet är att öka tryggheten och minska antalet halkolyckor bland äldre.

Broddarna hämtas ut på det nya caféet i Sjöängen och finns tillgängliga från 8 november. Caféets öppettider är måndag till torsdag kl 10:00-18:00 och fredagar 10:00-16:00. Broddarna finns i olika storlekar och erbjudandet gäller till och med den 28 februari 2017.

Är dina broddar utslitna eller har de gått sönder? Ta med dem till Sjöängens café så får du ett nytt par!

Uppdaterad: 2016-11-08