Askersunds kommun ett av
Sveriges 100 Karriärföretag 2017

Logga Karriärföretagen

Askersunds kommun är en av 100 arbetsgivare i Sverige som tilldelats certifikat som ett av landets Karriärföretag 2017. Det är en kvalitetsstämpel för ett professionellt utfört arbete med så kallad employer branding och bakom certifikatet står organisationen Karriärföretagen.

Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare som bedriver det bästa och mest kvalitativa arbetet med employer branding i Sverige. Syftet med Karriärföretagen är att förenkla för Sveriges studenter och yrkesverksamma att hitta sin nästa arbetsgivare.

Organisationerna belönas för ett framgångsrikt arbete med employer branding, som handlar om hur ett företag eller organisation uppfattas som arbetsgivare av potentiella, nuvarande och tidigare anställda.

– Det är förstås väldigt roligt att vi fått den här utmärkelsen. Vi har fått den förut och är naturligtvis oerhört stolta över att vi är bland de 100 som får signumet Karriärföretag även i år, säger Göran Richter, personalchef i Askersunds kommun.

Över 5 000 företag och 600 statliga verk, myndigheter och kommuner var med i urvalet för att bli ett av Sveriges 100 Karriärföretag 2017. Processen går ut på att säkerställa att ett högkvalitativt arbete med employer branding bedrivs, samt att arbetsgivaren uppfyller de krav som krävs för att vara en trygg och attraktiv arbetsgivare.

– Det ska märkas i hela kommunen att våra medarbetare gör vanliga saker ovanligt bra och det skapar bra dagar för alla dem som vi finns till för, nämligen kommuninvånarna. När vi fick utmärkelsen förra året sa jag att bra kan bli bättre och det uttalande får fortsätta att gälla, säger Göran Richter, personalchef i Askersunds kommun.

Karriärföretagen har genomfört en grundlig bakgrundskontroll där samtliga deltagande företag och myndigheter granskats utefter tio huvudsakliga kriterier: pålitlighet, finansiell stabilitet, tillväxt, mångfald, jämställdhet, karriärmöjligheter, lyhördhet, kompetensutveckling, hållbarhet och transparens. De organisationer som klarat samtliga kriterier har gått vidare och blivit nominerade till att bli ett Karriärföretag 2017. Det slutgiltiga urvalet har sedan gjorts av en jury.

Uppdaterad: 2016-12-21