Lars Johansson ny chef
för Sydnärkes byggförvaltning

Lars Johansson, chef Sydnäreks byggförvaltning

Lars Johansson blir ny chef för Sydnärkes byggförvaltning. Han kommer närmast från en kombinerad tjänst som vd för två kommunala bolag i Gullspångs kommun, Gullspångsbostäder AB och Skagerns Energi AB.

Lars Johansson är 57 år och efterträder inom kort Ove Sahl, som går i pension i början av 2017.

– Jag är jätteglad över att vi kunnat rekrytera en så kompetent chef till vår byggförvaltning, som kan fortsätta arbeta med att utveckla våra styrkor inom området. Det här är en viktig funktion, medborgarna i byggförvaltningens medlemskommuner måste kunna räkna med en bra och säker hantering, säger Askersunds kommunchef Madeleine Andersson.

Askersund är värdkommun för Sydnärkes byggförvaltning, där även Laxå och Lekeberg ingår. För Lars Johansson är det en välbekant region.

– Jag kommer från Örebro ursprungligen och har bott 17 år i Fjugesta, så Lekeberg har jag bra koll på. Under min tid på NCC jobbade jag mycket i Laxå, så det är också en välbekant kommun för mig, säger Lars Johansson.

Utöver NCC hade han även arbetat som fastighetsförvaltare på Behrn Fastigheter i Örebro innan han blev fastighetschef inom kommunerna Mariestads, Törebodas och Gullspångs gemensamma tekniska förvaltning och sedan därefter vd för först Gullspångsbostäder och sedan även Skagerns Energi. Sitt nya jobb som chef för Sydnärkes byggförvaltning ser han fram emot med tillförsikt.

– Det ska bli väldigt spännande. Det pågår ju en fantastisk utveckling inom de tre medlemskommunerna. I Lanna i Lekeberg växer det ju så att det knakar och det är ju mycket intressant på gång i både Askersund och Laxå också. Sydnärkes byggförvaltning ligger dessutom otroligt bra till när det gäller bygglovshantering och det är viktigt att vi bibehåller den goda servicen, säger Lars Johansson.

Lars Johansson tillträder tjänsten som ny chef för Sydnärkes byggförvaltning senast den 1 april.

Uppdaterad: 2017-01-13