Största befolkningsökningen under
2000-talet i Askersunds kommun

Uppåtpekande tummar

Askersunds kommun ökade med 131 invånare under 2016. Det visar statistik som SCB, Statistiska centralbyrån, presenterade under tisdagen. Den 31 december 2016 var invånarantalet i Askersunds kommun 11 282 personer.

Det är fjärde året i följd som Askersunds kommun visar en positiv befolkningsutveckling, något som kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (S) gläder sig mycket åt.

– Det är förstås väldigt roligt att se sådana siffror. Bostadsbyggandet har börjat komma igång på allvar nu i Askersunds kommun och om man satsar och bygger bostäder, då ökar också befolkningen, säger Per Eriksson.

Ökningen på 131 personer under ett och samma kalenderår är med marginal den största ökningen under ett år på hela 2000-talet i Askersunds kommun. Totalt har Askersunds kommuns befolkning ökat med 273 personer sedan 2012, en ökning som motsvarar cirka 2,5 procent.

Uppdaterad: 2017-02-21