Dags att nominera till priser
och söka kulturstipendium

Anders och John Lindqvist

Nu är det hög tid att nominera kandidater till Askersunds kommuns idrottspris och kulturpris, samt att söka kommunens kulturstipendium. Den 1 april är sista datum för nomineringar och ansökningar.

Askersunds kommuns idrottspris tilldelas en person eller ett lag som visat framstående förmåga eller gjort uppmärksammade insatser inom idrotten.

Mer information, stadgar och ansökningsblankett finns HÄRöppnas i nytt fönster.

Askersunds kommuns kulturpris delas ut för särskilt värdefulla insatser inom det kulturella verksamhetsområdet. Dessa personer ska antingen vara bosatta inom kommunen eller genom sin verksamhet ha eller ha haft anknytning till kommunen. Kulturpriset kan på samma villkor även utdelas till grupp, organisation eller liknade och utses av kultur- och tekniknämnden.​

Kulturpriset kan inte sökas, pristagare föreslås av annan person eller av kultur- och fritidsnämnden.

Mer information finns HÄRöppnas i nytt fönster.

Askersunds kulturstipendium är ett stipendium som delas ut årligen för särskilt värdefulla insatser inom det kulturella verksamhetsområdet. Personen i fråga ska antingen vara bosatt inom kommunen eller ha nära anknytning till densamma. Kulturstipendiet kan på samma villkor även utdelas till grupp, organisation eller liknande.

Kulturstipendium ska sökas för egen räkning. Ansökan om stipendium ska göras hos kultur- och tekniknämnden.

Mer information och ansökningsblankett finns HÄRöppnas i nytt fönster.

På bilden ovan syns Anders och John Lindqvist, två av kulturpristagarna 2016.

Uppdaterad: 2017-03-07