Årets företagare 2017:
Peter Letskog, ÅV Bygg

Årets företagare 2017

Årets företagare i Askersund är Peter Letskog, vd och ägare av företaget ÅV Bygg. Vinnaren offentliggjordes och belönades med sitt pris på en företagarfrukost på Sjöängen i Askersund den 11 april.

Peter Letskog är snickaren som startade eget och som nu leder ett företag med 25 anställda och en omsättning på 80 miljoner kronor om året..

Det är organisationen Företagarna som delar ut priset som Årets företagare, men i Askersund sker det i samarbete med Utvecklingscentrum, som utöver Företagarna består av representanter för Askersunds kommun, LRF och Askersund i centrum.

ÅV Bygg är ett företag som till stor del är verksamt i Askersunds kommun med omnejd och som genom åren har stått för ny- och ombyggnationer av bland annat skolor, dagis, fritids och industrifastigheter i Askersunds kommun. Det lokala engagemanget fångades även i inledningen av motiveringen till utmärkelsen:

”En sann entreprenör som gått från liten till stor,
Ja, denna företagare satsar för fullt där vi bor.
Konkurrensen är stor från världens globala jättar,
På en marknad som just nu riktigt hettar.”

På bilden ovan: Sofia Fredriksson, näringslivsutvecklare, Anders Carlzon, Företagarna Askersund, Per Eriksson, kommunstyrelsens ordförande, Peter Letskog, ÅV Bygg, Kajsa Edenvik, Företagarna Örebro län

Uppdaterad: 2017-04-11