Flytt av återvinningsstation i Åmmeberg

Glasåtervinning

Återvinningsstationen på Kajvägen i Åmmeberg flyttas den 2 maj på grund av sanering av marken. Tillsammans med Askersunds kommun har Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) arbetat för att hitta en ny plats. Stationen kommer att flyttas till Hamnvägen.

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och hoppas att den nya placeringen ska ge bättre tillgänglighet för våra återvinnare, säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

Flytten sker i samarbete med markägaren Zinkgruvan Mining, som upplåtit marken till FTI.

Återvinningsstationer är till för närboende hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att man aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar och produkter.

För ytterligare information, se FTI:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2017-04-26