Kersti Beck Larsson är
Askersunds nya turiststrateg

Kersti Beck Larsson

Nu är rekryteringen av turiststrateg till Askersunds kommun klar. Kersti Beck Larsson börjar omgående att arbeta på tjänsten, som hon har vikarierat på under våren.

Kersti bor sedan många år i Askersund och är ett känt ansikte i bygden efter sina år som lärare och på senare tid integrationsstrateg. På fritiden ägnar sig Kersti mycket åt olika former av naturturism, bland annat kajakpaddling och vandring.

– Uppdraget som turiststrateg är jättespännande och jag vet att vi ligger rätt i tiden med det Askersund med omnejd har att erbjuda. Fler och fler vill besöka små städer och genuin naturmiljö. Detta tillsammans med evenemangsutbudet på Sjöängen gör att vi har väldigt mycket att erbjuda våra besökare, säger Kersti Beck-Larsson.

Turist- & Evenemangsbyrån i Sjöängen är laddad med tips om bra aktiviteter och evenemang i sommar och i höst startar arbetet med att ta fram en ny turismstrategi för kommunen. Detta kommer att ske i samarbete med handelns och besöksnäringens aktörer.

– Det känns toppen att rekryteringen är klar och att vi kan fortsätta utvecklingen av Turist- & Evenemangsbyråns verksamhet och dess samarbete med besöksnäringen. Kerstis kunskap om naturturism och idéer om marknadsföring av vårt område kommer att vara viktiga pusselbitar i vårt fortsatta arbete. Vi hälsar Kersti varmt välkommen till jobbet, säger kommunens utvecklingschef Henrik Olofsson.

Uppdaterad: 2017-05-04