Seniorkraft - hälsosamt åldrande

Är du senior som vill bli mer aktiv och bibehålla god hälsa?
I höst kan du som är pensionär delta i en satsning för ett aktivare liv och större social samvaro. Under terminens gång får du prova på olika aktiviteter som jympa, matlagning, bokdiskussioner, gå på föreläsningar och mycket mer. Utöver det får du individuella samtal med en motivationscoach som hjälper dig med just dina mål. Dessutom gör du ett hälsotest på vårdcentralen i början av terminen, och samma test sex månader senare för att ta reda på din hälsostatus och hälsoutveckling.

Vill du veta mer?
Fredagen den 18 augusti klockan 14.00 är du välkommen på en informationsträff i biblioteket på Sjöängen. Där träffar du representanter för projektet för mer information och möjlighet att ställa frågor. Du kan också klicka på länken till höger under "Dokument" för att läsa informationsbroschyren.

Vill du anmäla dig?
Lämna din intresseanmälan i kommunens reception i Rådhuset på Stöökagatan 8. Projektledarna kommer att kontakta dig och skicka en enkät som du fyller i. I slutet av augusti får du besked om deltagande. Projektet har 15 platser för höstterminen.

Projektet är ett samarbete mellan Region Örebro län, Örebro läns idrottsförbund, Sydnärkes folkhälsoteam och Askersunds kommun.

Uppdaterad: 2017-06-27