Askersund klättrar på miljöranking

Askersund från ovan

Askersunds kommun hamnade på plats 27 av landets 290 kommuner i tidningen Aktuell hållbarhets ranking Sveriges Miljöbästa kommun 2017. Det är en förbättring med 20 placeringar jämfört med 2016 och endast Örebro och Laxå av kommunerna i Örebro län var bättre placerade.

I kommunrankningen mäts ambition och aktivitet på miljöområdet hos kommunerna för att lyfta föredömena som visar vägen. Kommunrankningen baseras främst på Aktuell hållbarhets egen kommunenkät. Andra underlag är Boverkets miljömålsenkät och Vattenmyndighetens kommunenkät.

– Aktuell hållbarhets ranking är ett viktigt mått på hur miljöarbetet går och årets placering visar att vårt arbete är på väg åt rätt håll. Askersunds kommun kommer trappa upp ambitionen de närmsta åren med en hållbarhetsstrategi som främsta verktyg och har satt som mål att nå topp 15 till år 2020. Det här är ett arbete vi utför tillsammans och Askersunds engagerade medarbetare och invånare är en förutsättning för att komma framåt, säger Veronica Sund, hållbarhetsstrateg på Askersunds kommun.

Askersunds kommun fick 25,12 poäng av 35 möjliga på rankingen, som toppades av Helsingborgs kommun med 30,97 poäng. 27:e platsen på årets ranking är Askersunds näst bästa sedan starten 2009. Allra högsta placeringen är en 15:e plats 2013

Här kan du läsa mer om Aktuell hållbarhets ranking Sveriges Miljöbästa kommun.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad: 2017-07-27