Information om containrar
för trädgårdsavfall

Container, trädgårdsavfall

Askersunds kommun har beslutat att placera ut containrar för trädgårdsavfall på ett antal miljöstationer runtom i kommunen. Först ut var Åsbro hösten 2016 och snart kommer containrar även att placeras ut i Åmmeberg och Rönneshytta.

I Åsbro är det många som slängt trädgårdsavfall i containern, men från kommunens håll vill man nu påminna alla som slänger om några saker.

– Det är viktigt att man bara slänger trädgårdsavfall, alltså gräsklipp, löv, grenar, buskar, blommor, blast, mossa, fallfrukt och häckar. Dessutom är det viktigt att man tömmer plastsäckarna i containern och inte slänger hela säckarna med avfallet i. Plastsäckarna ska slängas för sig i plaståtervinningen eller tas med hem för att återanvändas. Har man grövre grenar och trädstammar kan man kontakta kommunen, så anvisar vi plats där det kan lämnas, säger Bertil Larsson, enhetschef för anläggning på Askersunds kommun.

Planen är att även Olshammar, Hammar och Zinkgruvan ska få containrar för trädgårdsavfall, något som beräknas ske under 2018. I Askersund lämnas trädgårdsavfallet från och med den 2 september vid den nya återvinningscentralen.

Uppdaterad: 2017-08-23