Askersunds företag sexa
i landet på nyanställningar

Tummar upp

Askersunds kommun hamnade på sjätte plats i hela landet när kreditupplysningsföretaget Syna undersökte hur många företag i Sveriges 290 kommuner som nyanställde under 2016. 17,56 procent av företagen i Askersunds kommun nyanställde vilket även gav en första plats i Örebro län.

Örebro län toppar dessutom listan för Sveriges län på 14,58 och procent och genomsnittet i hela riket låg enligt Syna på 12,94 procent.

– Det här är förstås en mycket glädjande signal som visar att företagen här i vår kommun har stark framtidstro och vågar satsa. Vi vet att vi har duktiga företagare i Askersunds kommun och det här är bara ytterligare en bekräftelse på det, säger Sofia Fredriksson, näringslivsutvecklare i Askersunds kommun.

Etta på listan över de kommuner där flest företag nyanställde under 2016 är Bromölla i Skåne län med 18,41 procent. Sist på listan är Lidingö kommun med 6,23 procent.

– Arbetstillfällen är ett viktigt mått på tryggheten i samhället. Ser vi på hur många företag som nyanställer varje år så är det lätt att förstå vad som skulle hända om alla företag i Sverige anställde en person till. Då skulle vi inte ha någon arbetslöshet alls. Den största insatsen som företagen kan göra för samhället är att anställa fler människor, säger Harald Stjerna, delägare i Syna.

Uppdaterad: 2017-10-18