Ny byggstart av bostäder på
Västra Strandparken avbockad

Avbockning Västra Strandparken

Torsdag den 9 november gjordes den tredje avbockningen på en vecka i Askersunds kommun. Då skedde den officiella byggstarten för den andra etappen med bostäder på området Västra Strandparken i Askersund, som sker i fastighetsbolaget Innobos regi. Avbockningen kombinerades med ett första spadtag vid platsen där bygget just har påbörjats.

Den här gången var det Askersunds kommunchef Madeleine Andersson som skötte avbockningen av byggstarten, medan kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson var med och tog ett symboliskt första spadtag.

- De som minns hur det såg ut på den här platsen för tio år sedan vet att det nog inte var så många som skulle kunnat tänka sig att bo här då. Men sedan dess har det detaljplanerats, sanerat och på en rad andra sätt förberetts för att det ska byggas här. Det är fantastiskt roligt att Innobo börjar bygga nu, sa Per Eriksson.

22 lägenheter ska byggas i den andra etappen och inflyttning beräknas ske under vid årsskiftet 2018/19.

Uppdaterad: 2017-11-09