Trygghetsvandringar i
Askersund 17 och 23 oktober

De kommande veckorna kommer två trygghetsvandringar att genomföras i Askersunds tätort, först på Närlundaområdet den 17 oktober och sedan i centrala Askersund den 23 oktober. Trygghetsvandringarna är en del i det medborgarlöfte för Askersund som Polisen och Askersunds kommun står bakom.

Vid trygghetsvandringarna kommer representanter för Askersunds kommun och Polisen att finnas med och de synpunkter som kommer fram dokumenteras och följs upp.

– Det här är ett sätt för de som vill att vara med och påverka sitt närområde, framförallt platser där man känner sig mindre trygg, säger Siv Ahlstrand (S), ordförande i Brottsförebyggande rådet i Askersunds kommun.

– Att jobba för trygghet är ett av våra viktigaste uppdrag. Vi vill också att de åtgärder som vidtas ska vara brottsförebyggande, säger Iréne Rosell, kommunpolis för Askersund.

Medborgarlöftet för Askersunds tätort har kommit till efter en enkät som gick ut till alla som bor på orten. Många synpunkter och förslag på åtgärder kom in och löftet från Polisen och Askersunds kommun bygger på dessa. Askersund var den andra orten i kommunen med medborgarlöfte, först ut var Zinkgruvan.

Trygghetsvandringar i Askersund:
17 oktober – Närlundaområdet. Samling kl. 18:00 i Närlundahallen, därefter promenad i området. Återsamling kl. 19:30

23 oktober - Centrala Askersund. Samling kl. 18:00 i Visholmen, Sjöängen, därefter promenad i området. Återsamling kl. 19:30

Kontakt:
Siv Ahlstrand, ordförande Brottsförebyggande rådet, 070-262 93 20