Askersunds kommun byter växelsystem

Mellan den 29-30 oktober byter Askersunds kommun växelsystem. Under införandet och några dagar därefter kan det vara längre handläggningstider när du ringer till kommunen och kommunens växel. Vi ber om förståelse från våra invånare.

Den nya telefonin är en molntjänst vilket innebär en betydligt mer säker och stabil lösning jämfört med i dag. Växellösningen är upphandlad gemensamt för Sydnärkekommunerna Askersund, Laxå, Lekeberg, Hallsberg och Kumla, vilket ger kommunerna ett betydligt bättre och mer prisvärt avtal. Det ger även bättre möjlighet för samarbeten mellan kommungränserna, som att hjälpa varandra vid krissituationer.

Det kommer att bli enklare för invånare att nå kommunen. Den nya växeln har nya funktioner som gör att kön kommer att kortas ner, vilket betyder snabbare och mer tillgänglig service.

Kommunen nås också på e-post: kommun@askersund.se

Uppdaterad: 2018-10-26