Askersund bästa skolkommun i länet

Lärarförbundet har presenterat sin rankning Sveriges Bästa skolkommun 2018. Askersunds kommun är bäst i Örebro län och totalt på plats 34 av landets samtliga 290 kommuner. Det är en förbättring med 113 placeringar jämfört med 2017.

Rankingen Bästa skolkommun rankar inte enskilda skolor eller lärare, utan tittar istället på hur kommuner har satsat på skolfrågor utifrån 13 olika kriterier.

Av kommunerna i Örebro län är det nio som förbättrar sin rankning, medan tre gått bakåt. Jämfört med resten av landet landar trots det en förhållandevis stor andel av kommunerna i Örebro län en bit ner i Bästa skolkommun. Tio av tolv kommuner ligger på den nedre halvan i undersökningen. Askersund är ensamma i Örebro län om att hamna på topp 100.

Uppdaterad: 2018-11-08