Kommunchefen Madeleine Andersson slutar – blir kommundirektör i Vadstena

Efter nästan tio år som Askersunds kommunchef går Madeleine Andersson vidare till jobbet som kommundirektör i Vadstena, en tjänst hon tillträder 1 mars 2019.

Madeleine Andersson började i Askersunds kommun som ekonomichef i januari 2008 och blev kommunchef ett och ett halvt år senare.

– Det har varit en väldigt rolig och stimulerande tid och jag känner mig mycket nöjd med vad tjänstemän och politiker tillsammans har åstadkommit under den här perioden, säger Madeleine Andersson.

När det gäller den nya arbetsgivaren Vadstena kommun ser hon både likheter och skillnader jämfört med Askersund.

– Det är två kommuner som delvis står inför samma utmaningar inför framtiden, men det känns väldigt spännande att börja jobba i en helt ny region, säger hon.

Kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (S) har dubbla känslor inför beskedet att Madeleine Andersson nu lämnar kommunen.

– Det är förstås väldigt tråkigt att vi tappar en mycket kompentent kommunchef. Men samtidigt vill jag förstås gratulera Madeleine till det nya jobbet och Vadstena kommun till att ha rekryterat en jättebra kommundirektör, säger Per Eriksson.

Processen med att anställa en efterträdare på kommunschefsposten inleds omedelbart. Madeleine Anderssons sista arbetsdag i Askersunds kommun blir den 15 februari 2019.

Uppdaterad: 2018-11-27