Lediga jobb i Askersunds kommun

Bild på sjuksköterska

Här hittar du våra lediga jobb

Arbetsgivaren Askersunds kommun har ca 900 anställda delat på ca 145 olika yrken.Vi är en arbetsgivare som vill vara nytänkande och vill hitta vägar till att möjliggöra balans mellan arbete och fritid. Vi vill utvecklas tillsammans med engagerade medarbetare som känner stolthet över det vi gör!

 

 • 2018-07-05
  Undersköterska natt SäBo
  Socialförvaltningen i Askersunds kommun erbjuder nu ett av Sveriges viktigaste jobb: som undersköterska på Lärkbacken. Huvudplaceringen kommer att vara på Lärkbacken i Åsbro. Tjänsten kan även komma att innebära tjänstgöring i andra verksamheter inom uppdragsområdet.
  Dina arbetsuppgifter består av att bistå brukare med personlig omvårdnad och även att efter delegering från legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal utföra medicinska insatser. Dokumentation enligt Socialtjänstlagen, hälso- och sjukvårdslagen samt andra administrativa arbetsuppgifter ingår även. Vi vill att du kan arbeta flexibelt samt kan prioritera bland arbetsuppgifter och se möjligheter istället för hinder.

  Vi lägger stor vikt vid att du har förmågan att arbeta i team, ha ett gott bemötande mot brukare, närstående, arbetskamrater, andra yrkesprofessioner och arbetsledning. Vi ser detta som en förutsättning för att tillsammans kunna upprätthålla ett gott arbetsklimat, arbeta lösningsfokuserat samt utveckla verksamheten.

  Vi vill att du har en god fysisk stabilitet och rörlighet, god grundkondition, mental styrka och i övrigt god hälsa då arbete till viss del kan vara krävande både fysiskt och psykiskt. Det är viktigt att du bidrar till ett bra arbetsklimat.

  Arbetet som undersköterska genomsyras av kommunens ledord; lust, mod och engagemang.

  Urval och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdagen - Vi välkomnar din ansökan redan idag!

  Läs mer
 • 2018-07-04
  Sjuksköterska
  Vi är 20 sjuksköterskor som söker en ny arbetskamrat, tillsammans ansvarar vi för sjukvård och rehabilitering till kommunens invånare inom hemsjukvården. Här arbetar sjuksköterskor, arbetsterapeuter och chefer i team tillsammans med övrig personal med vårdtagaren i centrum. Vi är en välfungerande ssk grupp med mycket gott samarbete.

  Det vi nu söker är en sjuksköterska för dagtjänstgöring, viss helg och kvälls-tjänstgöring ingår.

  Sjuksköterskans uppgifter är att:
  - Ansvara för hälso-och sjukvårdsinsatser upp till sjuksköterskenivå där vår största målgrupp är äldre multisjuka och vårt grundläggande synsätt är att befrämja hälsa och stödja det friska
  - Utföra självständiga bedömningar, medicinska behandlingar och omvårdnadsinsatser.
  - Arbeta preventivt för att upprätthålla hälsa.
  - Arbeta med dokumentation och avvikelser i Procapita.
  - Delegera och handleda omvårdnadspersonal i hälso- och sjukvårdsinsatser.

  Som sjuksköterska kommer du att samarbeta och kommunicera med interna och externa aktörer, då vi är en liten kommun har vi ett nära och personlig sammarbete med dessa.

  Vi använder oss av kvalitetsregister för att ge våra patienter säker vård av god kvalité.

  Som arbetsgivare värdesätter vi möjligheter för att skapa balans mellan arbete och fritid(livsbalans), vilket vi främjar dels genom att erbjuda önskeschema med årsarbetstid, önskad sysselsättningsgrad och friskvårdsbidrag.
  Vi erbjuder också handledning och har möjlighet till betald vidareutbildning. Man har också möjlighet att vara/bli expert på något område.
  Vi har individuell lönesättning och en konkurrenskraftig lönenivå.

  Läs mer
 • 2018-07-03
  Bibliotekarie
  Du kommer att arbeta 60% som skolbibliotekarie och 40% huvudsakligen med informationspass på folkbiblioteket där du också kommer att möta många elever. Det nybyggda huvudbiblioteket delar lokaler med Sjöängsskolans skolbibliotek med elever i årskurs 6-9.

  Som skolbibliotekarie ansvarar du för inköp till skolornas biblioteksrum och arbetar uppsökande med skolpersonal och elever, både läsfrämjande och med MIK. Det finns stora möjligheter att vara med och utforma arbetet och bygga upp samarbeten. Du kommer att ha ett nära samarbete med vår barn- och ungdomsbibliotekarie och inom en nära framtid hoppas vi få medel till ytterligare en ungdomsbibliotekarie. Du blir en del av en personalgrupp med god sammanhållning och får många arbetskamrater från olika verksamheter i hela Sjöängen.

  Läs mer
 • 2018-07-02
  Turistassistent/centrumledare
  Vill du vara ett av Askersunds ansikten utåt?
  Som turistassistent arbetar du i vår Turist- & Evenemangsbyrå, tillika reception i nybyggda Sjöängen i Askersund med bland annat skola, bibliotek, konsertsal och mycket mer. Vi har just öppnat en turistbyråfilial i vår välbesökta hamn, där vi jobbar under sommarsäsongen. Du servar våra gäster via personligt möte, telefon eller via digitala kanaler. Andra uppgifter är redigering av webbplats och bokningssystem samt aktivt arbete med våra sociala medier. Vid behov bemannar du även våra montrar vid mässor och evenemang i kommunen och på andra platser.
  Turist- & Evenemangsbyrån har Visitas auktorisation och är en del av kommunledningsförvaltningens avdelning för näringsliv och utveckling som leds av utvecklingschefen. Dina närmaste kollegor är en turistassistent och turiststrategen, som är ansvarig för den dagliga driften. Vi samverkar tätt med vår scenkonstavdelning som bland annat sköter evenemang i Sjöängen.
  Du är även som 25 % av tjänsten verksam som centrumledare på uppdrag av föreningen Askersund i Centrum som organiserar handel och restauranger. Uppdraget är att utveckla handeln och samordna aktiviteter som julhandel, barnvecka, marknadsföringsinsatser, digitala presentort med mera.
  Du har även uppdrag som evenemangslots för att vägleda arrangörer av evenemang. I tjänsten ingår även administrativa uppgifter.

  Läs mer
 • 2018-06-28
  Nämndsekreterare
  Vi söker en nämndsekreterare till administrativa kontoret med placering i Rådhuset i Askersund.

  Administrativa kontoret ansvarar för nämndadministration, ärendeberedning och utredning, säkerhet och krisberedskap och en del andra kommunövergripande frågor. Kontoret ansvarar för att ge förvaltningar vägledning i kommunaljuridiska frågor och för att administrera allmänna val.

  Som medarbetare hos oss kommer du att få fördjupade kunskaper inom flera av kommunens kärnområden och en inblick i den kommunala verksamheten i stort. I arbetet ingår att ansvara för nämndadministration och vara en del av utvecklingen av kommunens ärendeprocess och administrativa rutiner. I arbetet ingår också ärendeberedning och utredning.

  Vi erbjuder den mindre kommunens personliga närhet till politiker, chefer och medarbetare. Vi erbjuder en flexibel bredd i arbetsuppgifterna, det som behöver göras, gör vi!

  Vi tillämpar årsarbetstid, vilket innebär att du har goda möjligheter att själv bestämma dina arbetstider utifrån de krav arbetet ställer.

  Läs mer

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2018-05-22