Lediga jobb i Askersunds kommun

Bild på sjuksköterska

Här hittar du våra lediga jobb

Arbetsgivaren Askersunds kommun har ca 900 anställda delat på ca 145 olika yrken.Vi är en arbetsgivare som vill vara nytänkande och vill hitta vägar till att möjliggöra balans mellan arbete och fritid. Vi vill utvecklas tillsammans med engagerade medarbetare som känner stolthet över det vi gör!

 

 • 2018-10-10
  Förskollärare till Närlundaområdet Askersund
  I centrala Askersund, Närlunda, finns fem förskolor. Vårt område växer och några medarbetare ska vidareutbilda sig. Vi söker därför Dig som är förskollärare alternativt lärare mot yngre åldrar som vill bidra i vårt utvecklingsarbete. Revideringen av Läroplanen för förskolan ställer nya krav på oss och vi står nu i startgroparna för att utveckla vårt arbete ännu mer.

  Vi erbjuder dig en utmanande och stimulerande miljö där Du i ditt arbete som förskollärare, i enlighet med våra styrdokument, kommer att ha en ledande roll inom undervisning och utbildning. Du kommer att arbeta i ett team av erfarna, engagerade och nyfikna pedagoger.

  Det dagliga arbetet genomsyras av: utforskande, glädje, inflytande/delaktighet, omtanke och respekt. Alla barn ska utifrån sina intressen och förmågor få vara sitt bästa jag.
  Vi delar ofta upp våra grupper i mindre grupper. Det skapar trygghet men också goda förutsättningar för oss pedagoger att följa barnens lärprocesser och ger dem även utmaningar utifrån deras intressen och behov.
  Du kommer att delta i nätverksträffar för all personal inom förskolan, dels i Närlundaområdet och dels i hela kommunen. Vi samarbetar med skolan där vi även har nätverksträffar för att få en helhetssyn på barns lärande.

  Under läsåret kommer vi att gå Läslyftet tillsammans och vi kommer även utveckla vårt språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt de närmaste åren i och med att vi kommer få riktad utbildning inom området.

  Inom Barn och utbildningsförvaltningen i Askersund har vi ett nära samarbete tillsammans med pedagoger från grundskolans år F-9 i ämnesgrupper, där förskolans roll i barnens lärande har en viktigt roll.

  Tycker Du att det låter intressant att jobba med oss är Du välkommen att söka någon av våra tjänster.

  Askersunds kommun jobbar med ett friskvårds- och hälsoperspektiv, som ett led i detta får du friskvårdskuponger varje år. När du arbetar hos oss har du fria pedagogiska luncher och du får varje år önska sysselsättningsgrad inför nästa verksamhetsår.

  OBS! Intervjuer och tillsättning sker fortlöpande under annonseringstiden. Ansök redan idag!

  Läs mer
 • 2018-10-08
  Lärare i trä- och metallslöjd
  Vi söker nu lärare i trä-och metallslöjd till Norra rektorsområdet samt till Sjöängsskolan. Tjänsterna kan eventuellt kombineras med ett eller flera andra ämnen.

  Norra rektorsområdet består av tre F-5 skolor i Åsbro, Rönneshytta och Snavlunda. Undervisning i trä och metallslöjd sker på Åsbro och Rönneshytta skola.

  Sjöängsskolan i Askersund finns i en av Sveriges modernaste skolbyggnader. I Sjöängens kultur- och kunskapscentrum finns skolan med drygt 450 elever i årskurserna 6-9 tillsammans med bibliotek, skolbibliotek, fritidsgård och mycket annat.

  Du kommer att vara delaktig i arbete i arbetslag samt delta i kommunövergripande nätverk i slöjd.

  Läs mer
 • 2018-10-03
  Enhetschef Funktionsstöd
  Vill Du vara en del av att utveckla Askersunds omsorger i ett spännande utvecklingsskede? Gillar du att arbeta tätt ihop med dina medarbetare och din ledningsgrupp, hitta lösningar och möjligheter och trivs med att vara chef? Då kan du vara rätt enhetschef för oss!

  Vi söker nu en enhetschef inom funktionsstöd med ansvarsområde fördelat mellan gruppbostad och personlig assistans.

  Som enhetschef har du ansvar för verksamhetsutveckling, personal, budget och arbetsmiljö för din enhet. I nära dialog med ledning och medarbetare ska du forma, utveckla och följa upp arbetet utifrån formulerade mål och uppdrag. Att samverka inom området, förvaltningen, kommunen i övrigt och med andra aktuella aktörer är en viktig del av ditt arbete. Du bevakar samhällsutveckling och att metoder och arbetssätt utgår från forskning, nationella riktlinjer och beprövad erfarenhet.

  Som enhetschef är du underställd områdeschefen och ingår i områdets ledningsgrupp tillsammans med områdeschef och ytterligare 10 enhetschefer inom funktionsstöd och vård och omsorg för äldre. Som deltagare i ledningsgruppen är du tillsammans med andra enhetschefer ansvarig för verksamhetsområdets utveckling.

  En god förmåga att se till helheten är en förutsättning. Lyhördhet, öppenhet, flexibilitet och förändringsbenägenhet är andra ledord som är viktiga för oss.

  Vi vill att vår verksamhet ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

  Läs mer
 • 2018-10-03
  Lärare mot yngre åldrar, Norra rektorsområdet
  Nu söker vi en grundskollärare år 1-3 till Norra rektorsområdet i Askersund.

  Norra rektorsområdet består av tre F-5 skolor i Åsbro, Rönneshytta och Snavlunda.

  I din roll som lärare hos oss arbetar du nära dina kollegor med en strävan efter att alla elever ska nå kunskapsmålen och känna glädje och trygghet i skolan. Du är en tydlig ledare och en flexibel person, öppen för nya idéer. Du gillar att dela med dig av dina egna ideér och erfarenheter. Du kan kritiskt granska och tillämpa metoder för att bedöma kunskapsutvecklingen hos eleverna.

  I arbetet ingår det att ha föräldrakontakter och dokumentation är en naturlig del av vardagen.

  Du kommer att få möjlighet att medverka på ämnesnätverksträffar på norra rektorsområdet samt kommungemensamma nätverksträffar.

  Läs mer

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2018-05-22