Tjuv och polis sänds i SVT söndagar mellan 1 september och 20 oktober!

Logga för tv-programmet Tjuv och polis

Meter Television, produktionsbolaget bakom "Allt för Sverige", "Mästarnas mästare" och "Sveriges mästerkock" spelade under våren 2019 in ett helt nytt program i Askersund för SVT:s räkning. Programmet har fått namnet Tjuv och polis och kommer att sändas i SVT i åtta avsnitt under hösten 2019 med början söndagen den 1 september klockan 20:00.

SVT beskriver programmet så här på sin hemsida:

"Tio helt vanliga medborgare ska planera och genomföra en spektakulär kupp i Askersund. De ska stjäla 50 miljoner kronor, gömma bytet och fortsätta sina vanliga liv. Samtidigt sätter fjorton av Sveriges mest erfarna poliser i gång en jakt på att hitta både pengarna och ”tjuvarna”. Polisstyrkan gör allt i deras makt för att försöka lösa brottet och använder samma metoder som om det hade varit en riktig brottsutredning. Är det den osannolika stöldligan eller polisen som kommer att gå segrande ur spelet?"

Finalkvällen den 20 oktober kommer det sista avsnittet att visas på Närkes största bioduk i Stora salongen på Sjöängen. I spalten till höger finns en länk till mer information om den kvällen på Visitaskersund.se!

Sidansvarig: Henrik Olofsson |

Uppdaterad: 2019-09-03