E-böcker och e-ljudböcker

Länk till e-böckerna och e-ljudböckerna hittar du i länklistan.

E-böcker och e-ljudböcker läser du på en dator, läsplatta, surfplatta eller mobiltelefon. Du behöver lånekort och PIN-kod för att kunna låna. Om du saknar en PIN-kod till ditt lånekort, skaffar du en genom att besöka biblioteket och prata med personalen. Du kan låna max 4 e-böcker och e-ljudböcker per 28 dagar. Av kostnadsskäl kan det dröja en tid innan de allra senaste titlarna finns att låna.

Läsa e-böcker

Första gången som du ska ladda ned en e-bok måste du först skaffa:
1. Ett Adobe-id
2. En läs-app eller program

Du lånar sedan direkt i vår bibliotekskatalog: klicka på länken Sök och låna e-böcker och e-ljudböcker och logga in med ditt lånekortsnummer och pinkod. Klicka på utökad sökning och välj medietyp e-bok och skriv t.ex. författare, titel eller genre i sökfältet. Klicka på sök. När du har hittat en e-bok som du vill läsa så klickar du på titeln och sedan på Låna: Ladda ned och sedan öppna. Då ska din läs-app eller program öppna sig.

Du hittar utförliga instruktioner för hur du lånar e-böcker i dokumentlistan.

Lyssna på e-ljudböcker

För att lyssna på mobil eller surfplatta laddar du ned appen "Biblio". I appen väljer du Sydnärkebiblioteken och loggar in med ditt lånekortsnummer och pinkod. Hjälp och instruktioner finns i appen under rubriken support.

Om du vill lyssna via en dator, lånar du direkt i vår bibliotekskatalog: klicka på länken Sök och låna e-böcker och e-ljudböcker och logga in med ditt lånekortsnummer och pinkod. Klicka på utökad sökning och välj medietyp e-ljudbok och skriv t.ex. författare, titel eller genre i sökfältet. Klicka på sök. När du har hittat en e-ljudbok som du vill lyssna på så klickar du på titeln och sedan på Låna: Lyssna i dator och sedan öppna. Då ska din webbläsare öppna sig. Du måste ha flash installerat. När du vill fortsätta att lyssna nästa gång så loggar du in i bibliotekskatalogen och klickar på mina lån och sedan på hämta e-lån.

Sidansvarig: Darina Gustavsson |

Uppdaterad: 2018-12-27