Föreningar

Askersunds kommun har starka och livskraftiga föreningar som genom sin verksamhet ser till att bidra med meningsfull fritid för alla som bor i kommunen. I föreningsregistret kan du läsa om vilka föreningar som finns och vilken verksamhet de bedriver.

Kommunens roll är att underlätta för föreningarna att bedriva sin verksamhet genom att ge så goda förutsättningar som möjligt. 

Föreningsutbildning om ungas fritidsvanor

Den 21 mars arrangeras en utbildningskväll om ungas fritidsvanor på Sjöängen, öppen för samtliga föreningar i Sydnärke. Magnus Åkesson från Ung livsstil kommer för att presentera den senaste forskningen, och vi får höra f.d. längdskidåkaren Maria Rydqvist prata jämställdhet inom idrotten.

Programmet inleds kl. 17:30 och vänder sig främst till idrottsföreningar, men även andra föreningar och organisationer är välkomna. Det kommer bland annat att handla om hur idrotten kan bli mer jämställd, och hur fler barn och unga kan bli fysiskt aktiva.

Anmälan med namn, funktion och föreningstillhörighet skickas till kultur.fritidsforvaltningen@askersund.se senast den 12 mars. Deltagande är kostnadsfritt.

Detaljerat program finns här!PDF 

 

Sidansvarig: Ann-Kristin Olsson |

Uppdaterad: 2018-02-22