ANDT

Ett samhälle fritt från narkotika och dopning, minskade medicinska och sociala skador orsakade av alkohol och ett minskat tobaksbruk. - Sveriges Regering

Ovan är ett utdrag ur en samlad strategi för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken från Rikskanslietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Men det är lättare att läsa mer på umo.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

iq ungdomar

 

2016 initierade kultur- och fritidsförvaltningen en grön sommarlovsfestival för åk 6-9 på skolavslutningen. Det är viktigt att premiera dem som avstår alkohol. Med ungdomarnas hjälp att arrangera blir festivalen än mer lockande för de som är i valet och kvalet. Målet är att så småningom ha med samtliga elever på Sjöängsskolan på festivalen. Projektet är ett samverkansprojekt mellan förvaltningar, företag, föreningar, föräldrar och ungdomar och blev 2017 IQ-diplomerat med projektnummer 1212länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sista natten med gänget - årskurs 9 åker till Skara fredagen 15 juni 20178

vattenkana

 

Askersunds kommun jobbar aktivt på många olika sätt, mot alkohol, narkotika, dopning och tobak. Något som anordnas för ungdomar årligen är resan till Skara Sommarland och Sista natten med gänget för årskurs 9. Resan finansieras med ANDT-pengar och syftet är att hjälpa ungdomar att avstå alkohol på skolavslutningen.

Sista natten med gänget-konceptet firat 30 år!  Ca 20 kommuner deltar med sina nior, ungefär 2000 ungdomar som har hela Skara Sommarland för sig själva tillsammans med sina ledare.

Askersunds kommuns nior åker helt gratis! Om du är en av de som slutar nian, missa inte detta!!! Det är en "once in a lifetime-grej!" 
All info och anmälan hos Fritidsgården Hörnan!

Film från Sista natten med gänget 2012länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2018-05-14