Mer om musikskolan

Askersunds musikskola ger barn och unga i Askersunds kommun möjlighet att få lära sig spela, sjunga, skriva och framföra musik. Regelbundna och anpassade lektioner gör att alla elever får tillfälle att utvecklas i sin egen takt. Under studietiden erbjuds många chanser att uppträda offentligt samt att spela ihop i grupper och ensembler.

Vilka som går på musikskolan

Undervisningen vänder sig till barn och unga i Askersunds kommun, upp till 19 år, i mån av plats tas även yngre elever in. Möjligheten att gå på skolan varierar beroende på utbudet för olika åldrar samt att det finns ett begränsat antal elevplatser för varje kurs. Vårt mål är dock att alla som vill ska få chansen att gå på musikskolan.

Att stå i kö

När alla elevplatser för en viss kurs är fyllda uppstår det kö. Kötiden varierar under tid och mellan olika kurser. Vi gör vårt bästa för att ta in så många elever som möjligt. Störst chans att bli antagen är till höstterminen. Vi tar dock in elever kontinuerligt under året så fort en plats blir ledig. Om en och samma elev står på kö till flera olika instrument där kötiden är lång erbjuds endast plats på ett av dessa instrument då vi gärna vill ge chansen till så många som möjligt att börja spela.

Som elev på musikskolan

På Askersunds Musikskola får du lära dig att spela och/eller sjunga, själv och tillsammans med andra. Alla som vill får möjlighet att framträda inför publik. Det ges också möjlighet att delta i olika projekt, evenemang och samarbeten inom och utanför musikskolan. Undervisningen anpassas efter nivå och sker veckovis. Läraren har stor möjlighet att anpassa undervisningen efter behov och önskemål.

Välkommen till Norra Vätterns musikskola!

Sidansvarig: Andreas Strömbäck |

Uppdaterad: 2019-08-23