Öppettider för Askersunds turistbyrå sommaren 2024

Turistbyrån i en av hamnbodarna i Askersund kommer att vara öppen måndag till fredag klockan 10-12 vecka 26-32. Öppettiderna är ett resultat av de tillfälligt begränsade resurserna på kommunens näringslivs- och kommunikationsavdelning.

– Vi tycker att det är viktigt att finnas på plats alla vardagar och kommer dessutom att vara nåbara via telefon och e-post under resten av kontorstiden också, precis som vi är resten av året. Det är viktigt att upprätthålla så god service vi kan även med begränsade resurser, säger Sofia Fredriksson, näringslivs- och kommunikationschef på Askersunds kommun.

Dessutom kommer turistbyrån vara öppen i samband med vissa evenemang, som Lakeside Pride 25 maj, Barnveckan vecka 28 och Antikmarknaden 3 augusti.

Utöver turistbyrån i hamnen finns fem Infopoints runtom i kommunen på Hotell Norra Vättern, Sjöängen, Café Garvaregården, Hotel Perolofgården och Olshammarsgården. Dessa är tillgängliga under de tider respektive anläggning är bemannad.

– Där finns ju bland annat årets turistbroschyr, som även skickats ut till alla hushåll i kommunen. Inför förra sommaren lanserade vi ju dessutom nya visitaskersund.se, där besökare kan hitta information dygnet runt. säger Sofia Fredriksson.

Under 2024 är tjänsten som besöksnäringsstrateg vakanshållen, något som är huvudorsaken till att turistbyrån inte kan ha samma ambitiösa öppettider på plats i hamnen som tidigare somrar.