Årets företagare 2024: H Persson Skogsavverkningar AB

Det började 1983 med Håkan Persson och en motorsåg. Drygt 40 år senare har H Persson Skogsavverkningar i Åsbro cirka 50 anställda. På tisdagsmorgonen tog han och sonen Daniel emot priset som Årets företagare i Askersunds kommun av organisationen Företagarna i samband med kommunens Näringslivsmorgon.

H Persson Skogsavverkningar går sedan en tid tillbaka igenom ett generationsskifte, där grundaren Håkan håller på och lämnar över till sönerna Daniel och Erik. Daniel var på plats på näringslivsmorgonen på Kulturhuset Sjöängen i Askersund tillsammans med pappa Håkan på tisdagsmorgonen, men ingen av dem hade en aning om att de skulle få åka hem med utmärkelse, diplom och blommor.

– Nej, det här kom verkligen som en överraskning. Sofia Fredriksson på kommunen ringde och sa att vi som är en stor arbetsgivare i kommunen borde komma och träffa den nye kommundirektören Joakim Ljungqvist, så vi åkte. Men att vi skulle få det här priset hade jag ingen aning om. Jag är väldigt överraskad, men framför allt tacksam, sa en mycket glad Håkan Persson efter prisutdelningen, där delar av Företagarnas styrelse i kommunen medverkade med ordföranden Anders Carlzon i spetsen.

I motiveringen står bland annat: ”Företaget har förutom ett utomordentligt gott renommé, god tillväxt och fina nyckeltal tagit ett stort hållbart ansvar genom att bidra till förvaltning och utveckling av en av våra viktigaste naturresurser, skogen.”

Utmärkelsen som årets företagare i Askersunds kommun innebär nu att H Persson Skogsavverkningar har chansen att bli Årets företagare i Örebro län, något som avgörs senare i år.