Närlundaskolans nya konstverk är invigt och klart!

På tisdagen invigdes det nya konstverket i skogsdungen på Närlundaskolans skolgård. Konstverket består av en grupp med djur från olika delar av världen och på invigningen blev det bland annat tal, glass och djungeldans.

Med på invigningen var förstås konstnären Hanna Beling, som i slutet av förra sommaren arbetade tillsammans med skolans elever med konstverket. Hon var även en av invigningens talare tillsammans med barn- och utbildningsnämndens ordförande Johanna Martin (M) och rektorn Johanna Thomas. Men framförallt medverkade förstås barn från förskoleklass och lågstadiet och ledda av Danny Stafström dansade de djungeldans vid skogsdungen på skolgården.

Bland djuren i konstverket finns en tapir, en ekorre, en koala, ett lodjur och en palmmård. Skulpturerna är gjutna i brons och aluminium och ska stimulera till lek och samspel med djur, natur och miljö.

Barnen invigde konstverket genom att ge djuren matskålar och vattenskålar och de lovade konstnären Hanna att fortsätta ta hand om djuren!