Driftstörningar VA

Neda redovisas akuta pågående driftstörningar i dricksvattenleveransen och dricksvattenkvalitén samt större problem med stopp i spillvattennätet.

Information uppdateras kontinuerligt under det att driftstörningen pågår. 


Då läcksökning pågår i Askersundsbyn, Askersund kommer vi att stänga av dricksvattenleveransen i natt torsdag den 21 januari kl. 23.00 - 05.00. Vänligen tappa upp dricksvatten för att klara nattens behov.

Servicemeddelanden - UMS

SMS-tjänst
Vi använder en sms-tjänst för att informera om större driftstörningar. Systemet skickar ett sms till din mobiltelefon med viktig information från oss.
Vi använder funktionen för att skicka störningsinformation i Askersunds kommun där vi ansvarar för VA-ledningarna.

Viktigt om du vårdas hemma
Denna funktion kan vara särskilt viktigt för dig som exempelvis vårdas för en allvarlig sjukdom i hemmet och av den anledningen är beroende av dricksvatten.
Flera telefonnummer kan registreras. Telefonnummer till exempelvis vårdpersonal och hemtjänst kan också läggas in. När telefonnumret finns i vårt system behöver du inte göra något mer. Meddelandet skickas via systemet till den som berörs av driftstörningen.Även verksamheter som vill ha information bör registrera ett eller flera nummer för att nås av information på ett effektivt sätt

Registrera ditt telefonnummer för att få sms
Om du inte får sms från oss kan det bero på att ditt telefonnummer inte är registrerat på fastigheten. Du kan enkelt kontrollera och redigera dina uppgifter i registret.
Vårt register är i huvudsak baserat på data från Bisnode, men det innehåller också data som kommuninvånarna själva lagt till. Vi lämnar inte ut uppgifterna till någon annan.

Klicka här för att registrera/kontrollera eller ändra dina uppgifterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kanaler för vår information
Ett meddelande via telefonen skickas ut så fort vi känner till driftstörningen, men löpande information medan vi arbetar med störningen finns på hemsidan. Ibland informerar vi även via radio för att nå ut med störningsinformation som berör stora områden.

Sidansvarig: Britt Lindblom |

Uppdaterad: 2021-01-21