Arbetsmarknad / Lediga jobb

Människor som minglar

Vårt arbetsmarknadsområde har ett brett utbud och goda pedlingsmöjligheter, som under de senaste åren blivit ännu bättre.

Askersunds kommun är den största arbetsgivaren med cirka 900 anställda fördelat på cirka 145 olika yrken. Vi vill erbjuda våra anställda ett meningsfullt arbete med goda villkor där de känner sig delaktiga i utveckligen av verksamheten och känner stolthet över det som vi gör! Askersunds kommun som arbetsgivare är övertygad om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat!

Arbetslösheten är låg i Askersunds kommun. Våra arbetslöshetstal ligger bland de lägsta i länet och är lägre än rikets.

Bland våra företag är Zinkgruvan Mining, Ahlstrom Munksjö, Skyllbergs bruk, Essity, ITS Logistikpartner och Alfapac störst. Branscher som småindustri, lantbruk och handel/besöksnäring är starka och utgör en stor del av vårt diversifierade näringsliv.

Örebroregionen, som vi är en del av, har en god utveckling med stora etableringar av logistikintensiva företag. Grannkommunen Hallsbergs roll som logistiknav i Mellansverige bidrar mycket till den positiva utvecklingen av arbetsmarknaden i den södra delen av regionen.

Läs mer om lediga jobb i länkarna.

Välkommen att jobba i Askersunds kommun!

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2023-03-31