Färgstark höst väntar på Sjöängen!

Nu är höstens program för Sjöängen i Askersund här! Barnfavoriterna Babblarna, popveteraner från bland annat Hep Stars och Maria Lundqvist som Shirley Valentine är några av dem som gästar Sjöängen under hösten.

Det är som vanligt ett fullmatat program som väntar för alla kulturtörstande askersundare och besökare den stundande hösten.

– Det är en fin bredd i programmet, allt från musikal och föreläsningar till teater och konserter. Vi får även hit konstutställningen Ecce Homo. Askersund med bland annat Sjöängen fortsätter att stärkas som ett viktigt centrum för scenkonst och evenemang, säger Daniel Eriksson, scenkonstchef i Askersunds kommun.

Programmet rymmer även en överraskning som presenteras först framåt Midsommar. Den 23 november utlovas en julkonsert med en av Sveriges största sångare och låtskrivare.

Sjöängens verksamhet bygger till stor del på samarbete mellan olika aktörer och Daniel Eriksson hoppas att även det området kommer att utvecklas.

– Vi vill gärna få till fler samarbeten med lokala företag, som hotell och restauranger. Men även allmänheten är välkommen att bidra på olika sätt, har man en favoritartist som man vill få hit, är man välkommen att kontakta oss på scenkonstavdelningen med sina tips, säger Daniel Eriksson.

Bilden ovan är från föreställningen Shirley Valentine med Maria Lundqvist.
Foto: Sören Vilks

Sjöängsprogrammet som pdf Pdf, 1.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Sjöängens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2018-05-09