Marie Hillman är Askersunds
nya kommunchef

Askersunds kommuns nya kommunchef heter Marie Hillman. Det beslutade kommunstyrelsen på tisdagen. Hon kommer närmast från tjänsten som kommunchef i Ydre i Östergötland.

– Vi är väldigt glada och nöjda med rekryteringen av Marie Hillman som kommunchef. Hennes tidigare erfarenheter gör att hon ser kommunens verksamhet utifrån ett brett perspektiv. Jag ser fram emot ett bra och konstruktivt samarbete, säger Caroline Dieker (M), kommunstyrelsens ordförande.

Tjänsten som kommunchef innebär en återkomst till Askersunds kommun för Marie Hillman, som 2005-07 hade tjänsten som redovisningsekonom.

– Det här blir ett sätt att sluta cirkeln. Mitt första jobb i en kommun var här i Askersund och jag trivdes fantastiskt bra. Det känns härligt att få komma tillbaka till något som man tyckte så mycket om, säger Marie Hillman.

Hon lämnade Askersund för att bli ekonomichef i Vadstena, en tjänst hon hade i nästan tio år. Därefter var hon ekonomichef i Söderköpings kommun under en period och i början av 2018 blev hon kommunchef i Ydre. Och just att vara chef för en kommun är en utmaning Marie verkligen gillar.

– När man är anställd i en kommun jobbar man ju för medborgarna, man spelar verkligen roll. Att vara kommunchef är ett väldigt fint uppdrag som man ska ta sig an med stor ödmjukhet. Just i chefsrollen tror jag att jag bidrar med att sprida arbetsglädje och engagemang, att det är roligt att göra saker tillsammans, säger Marie Hillman.

Marie Hillman är 52 år och bor i Motala. Hon är gift och har två vuxna söner. Tjänsten som kommunchef i Askersund tillträder hon efter sommaren 2019.

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2019-04-03