Höstkväll med förbundskaptenen
Janne Andersson 22 oktober

Janne Andersson

Den 22 oktober arrangeras årets Höstkväll för företagare och andra intresserade på Sjöängen. Årets föreläsare är herrfotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson, som bland annat kommer att tala om hur man bygger ett lag där helheten är större än delarna.

Askersunds kommuns näringslivsråd arrangerar sedan ett antal år tillbaka Höstkväll, där kommunens representanter bland annat berättar om nuläget och om kommande satsningar, innan en inspirerande föreläsare tar vid.

– I Askersunds kommuns näringslivsarbete strävar vi efter ett samarbetsklimat mellan olika aktörer där vi alla samarbetar och drar åt samma håll och därmed gör varandra bättre. Därför ville vi ha en föreläsare som pratar om lagbyggande och det finns få som är bättre lämpade att prata om det än Janne Andersson, säger Sofia Fredriksson, näringslivsutvecklare i Askersunds kommun.

Janne Andersson var en av Sveriges mest meriterade fotbollstränare redan innan han blev förbundskapten 2016. Sedan dess har han gjort stor succé, först genom att ta Sverige till VM-slutspelet i Ryssland 2018 och väl där leda blågult till en mycket överraskande kvartsfinal, den bästa svenska VM-insatsen sedan bronset i USA-VM 1994.

– Han kommer bland annat att tala om hur man får alla att sträva mot samma mål och hur man utnyttjar olikheter. Hans tankar om gruppdynamik och ledarskap runt planen är lätta att översätta till vår egen vardag, bland annat när det gäller vilka roller vi har som kommun, företagare, föreningar och andra aktörer, säger Sofia Fredriksson.

Höstkvällen den 22 oktober äger rum i restaurangen och Stora salongen på Sjöängen i Askersund.

Anmäl dig och köp biljett här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad: 2019-06-13