Bra placering för Askersunds kommun
i Lärarförbundets ranking 2019

Emblem med ordet ranking

Lärarförbundet har presenterat sin årliga ranking över Sveriges bästa skolkommuner och för andra året i rad hamnar Askersunds kommun högt upp på rankingen, på plats 32. Endast Lindesbergs kommun i Örebro län rankas högre, på plats 22. Askersund var länets bästa skolkommun 2018 och var du rankad på plats 34, så även om det inte blev topplaceringen i länet den här gången har det skett ett avancemang på den nationella rankingen.

Varje år presenterar Lärarförbundet Sveriges bästa skolkommun för att sätta fokus på kommunernas viktiga roll som huvudmän för skolan. Utifrån olika kriterier tittar Lärarförbundet på landets 290 kommuner och mäter hur mycket de satsar på förskola, fritidshem, grundskola och gymnasieskola.

Toppar rankingen på riksnivå gör Torsby kommun i Värmland.

Uppdaterad: 2019-10-18