Nytt fall av coronasmitta
påverkar Sjöängsskolan

Tvättar händerna

Fyra medarbetare på Sjöängsskolan har förhållningsregler från smittskyddsenheten att befinna sig sina hem i 14 dagar efter att ha varit i kontakt med en av de personer i Örebro län som befanns vara coronasmittade den gångna helgen. Samtliga de berörda medarbetarna är friska.

Kontakten skedde när den smittade personen besökte Sjöängen i samband med ett möte i slutet av förra veckan. Enligt smittspårningen träffade den smittade personen endast de fyra ur skolans personal som nu befinner sig i sina hem. Lokalen där mötet skedde har tillsammans med intilliggande utrymmen städats på det sätt som smittskyddsenheten rekommenderar.

Den smittade personen testades positivt för smitta den gångna helgen och har alltså inte haft något samröre med den elev på Sjöängsskolan som konstaterades smittad i mitten av förra veckan.

Askersunds kommun följer hela tiden aktivt händelseutvecklingen när det gäller det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Våra verksamheter följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och regionens smittskyddsenhet ger.

Uppdaterad: 2020-03-10